Death Warrant (1990)

Börtöncsapda

Mit tehet az ember abban az esetben, ha valami igazi gyenge minőségű szemetet akar nézni, ami felidézi benne a gyerekkorának videós emlékeit? Természetesen elővesz egy igazi gyenge minőségű szemetet a gyerekkori videós emlékei közül. Pontosan ez történt nálam, így esett a választásom a Börtöncsapda című Van Damme opuszra. Azt nem mondom, hogy teljesen rossz ötlet volt megnézni, de ha lehet, akkor a befektetett másfél óra legalább felét visszakérném.

Louis Burke (Van Damme) kanadai zsaru, aki egy titkos akció keretében beépül a Harrison börtönbe, ahol a rabok még titkosabb körülmények között szoktak elhalálozni. A börtönben persze történnek dolgok, ahogy az ilyen beépülős filmekben lenni szokott, Burke még szövetségesekre is talál, de aztán megtörténik a baj (szintén, ahogy az meg szokott történni), ugyanis pont oda szállítják a Sandman nevű pszichopatát (Patrick Kilpatrick botrányos alakításában), akit előzőleg éppen Burke kapott el…

Valamiért a gagyi (mai divatos elnevezéssel zs-kategóriás) akciófilmek kedvelt témája a börtönbe beépülés, de sajnos a Death Warrant nem a legsikerültebb darab a témában. Ahogy már említettem, a film főszereplője Jean-Claude Van Damme, akit az utóbbi években divat lett fikázni (oké, jogosan, elismerem), de az aranykorban azért volt néhány jó filmje (majd szemezgetek belőlük, nyugi). Ez nem tartozik közéjük. És ha már elkezdtem ezt a gondolatot, akkor tovább is viszem, hiszen a film rendezőjének sem ez a legjobb munkája. Ő egyébként az a Deran Serafian (oké, hányan ismerik névről?), akinek két – számomra igen kedves akciót köszönhetünk, mégpedig a Gun Men (Fenegyerekek) és a Terminal Velocity (Végsebesség) címűeket. A lánc végére még felfűzhetném Patrick Kilpatricket is, de ő annyira rossz volt, hogy nem érdemel mentegetést. Ez van, Patrick.

Szóval, a lényeg az, hogy bár én megnéztem újra, igazából senkinek sem ajánlom a filmet. Ha láttad anno és tetszett, akkor ne bolygasd az emlékeket, ha pedig nem, akkor már nem is érdemes megnézni. Nem is az a baj vele, hogy annyira rossz (persze az), hanem az, hogy nagyon-nagyon eljárt felette az idő, és sajnos közben jól meg is harapdálta. 2008-ban ez a film sajnos már nem életképes, és a pontszám is ennek megfelelő, 3/10, kegyelemből. Hiába, nem lehet minden régi film Kommandó vagy Predátor. De jó is lenne pedig.

briangatwood | March 29th, 2008 at 1:10 am
Általános: kritika | Konkrét: , , ,

blabla