Nuns on the Run (1990)

Apócák a pácban

Az Apócák a pácban címére még megboldogult fiatalkoromból emlékeztem, és ugyan a filmből ténylegesen semmi sem rémlett, de mintha olyan alkotás lett volna, amiről beszéltek az emberek. Amikor a pár héttel ezelőtti magyarországi kalandtúrám alatt egyik este pont a kezdéskor kapcsoltam az m1-re, „miért is ne, itt legalább nincs reklám” alapon úgy döntöttem, hogy akkor ott is maradok a végéig. Rossz döntés volt?

Erre a rövid és tömör válasz az, hogy „meh”. Hiába, veszélyes műfaj a nosztalgia, 15-20 év távlatából minden sokkal szebbnek és jobbnak rémlik. Az Apócák mai szemmel nézve egy nagyon közepes, de még inkább rossz vígjáték – ráadásul angol, ami sok esetben sajnos negatív jelző –, amin párszor talán el lehet mosolyodni, de jóízűt nevetni biztos nem. Ennek legfőbb oka, hogy a film nem igazán vicces – de az is lehet, hogy én nem tudom (már?) értékelni a helyzetkomikumra épülő alkotásokat. Hány éves kortól szűnik meg viccesnek lenni a „férfiak női ruhában” téma?

Pontozda

Még írhatnék arról, hogy azért a két főszereplő jó volt és hasonlók, de az az igazság, hogy már így is sokkal több időt szántam erre a pár sorra (és a filmre), mint érdemelt volna. 5/10 (se nagyon).

briangatwood | May 2nd, 2011 at 6:30 pm
Általános: kritika | Konkrét: , , ,

blabla