A Better Tomorrow II (1987)

Szebb holnap 2.

A történet fonalát pár évvel később vesszük fel, amikor is Ho ismét börtönben ül, ahová öccse, a rendőr Kit juttatta. Ho-nak alkut ajánlanak, ha segít leleplezni volt mentorát, a pénzhamisítással vádolt Lungot, ismét szabad lehet. Mikor megtudja, hogy az öccse is éppen ezen az ügyön dolgozik, kötélnek áll. Aztán persze kiderül, hogy Lung mégsem hunyó, és előkerül az első részből megismert Mark ikertestvére, Ken is, na meg pár súlyosan betárazott fegyver…

A Better Tomorrow II

A második rész szerintem még szórakoztatóbb, mint az első. A történet továbbra sem túl bonyolult, de teljesen korrekt, jó körítésül szolgál az akciónak, és még mindig a dramaturgia a lényeg, természetesen. Egyértelműen nagyobb teret kap Chow Yun Fat is, akinek végre lehetősége van szinészkedni (a szokásos ázsiai manírokkal, de tényleg vicces). Az éttermi jelenet tulajdonképpen az ő jutalomjátéka, ráadásul itt még az akkoriban elég borzalmas angoltudását is megcsillogtatja előttünk.

A Better Tomorrow II-ben több a vér, az akció és a hulla, mint az elsőben, és előkerülnek az ismerős mellékszereplők, de még Mark golyószaggatta ballonkabátja is, amiért hatalmas pluszpont, mert egyszerűen cool, amikor Chow Yun Fat magára kapja. A pontszám pedig 7/10, mondjuk.

briangatwood | July 15th, 2007 at 4:09 am
Általános: kritika | Konkrét: , , , ,

blabla