Aeon Flux (2005)

Aeon Flux

A történet szerint a XX. században egy fertőzés elpusztította az emberek 99%-át. A kórra egy Trevor Goodchild nevű tudós talált ellenszert. 400 évvel később a Föld megmaradt ötmillió lakója az utolsó városban, a fallal körülvett Bregnában él. A várost a Goodchild-dinasztia irányítja, ám ahogy az lenni szokott, vannak, akik ezt nem nézik jó szemmel. Egy lázadó csoport, a Monicanek a rezsim megdöntését tűzték ki céljukul. E szervezet legjobb ügynöke Aeon Flux, aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Goodchildot. A küldetés teljesítése közben azonban olyan titokra bukkan, ami mindenki életét megváltoztatja…

Aeon Flux

A film alapjául szolgáló rajzfilmsorozat még 1991-ben készült az MTV (Music Television, természetesen) megrendelésére. Abban az időben a rajzfilm korszakalkotónak számított, lévén már az első rész is egy hatalmas vérfürdővel indít, és ezen jó szokása később is megmarad. Az élőszereplős változatban ezt persze nélkülöznünk kell, hiszen a korhatár nagy úr. Persze azért van akció, csak nem patakvérrel.

Mit várhatsz a filmtől? Sablon sablon hátán, lehetetlen trükkök, banális történet, logikai buktatók, és egy abszolút kiszámítható végkifejlet… Ennek ellenére nekem nagyon tetszett, mert valahogy olyan… Nem tudom. Van benne valami megfoghatatlan, ami miatt megszerettem. Az is lehet, hogy csak Charlize Theron kosztümje, de bármi is, pont a helyén van ahhoz, hogy a nyilvánvaló hibák ellenére is begyere lett a film, olyan 7/10-es. De ha megnézed és nem tetszik, sajnálni fogod azt a másfél órát, úgyhogy jól gondold meg.

briangatwood | May 6th, 2007 at 5:23 pm
Általános: kritika | Konkrét: , , , ,

blabla