Mit nem szeretek a moziban?

Mindenki találkozott már olyan nézőtársakkal a moziban, aki magasról szarva az általános- és mozis viselkedési szabályokra a film közben telefonáltak, bekiabáltak, stb. Ezekről az „egyedekről” is lehetne egy szép hosszút írni, de most nem ők lesznek a téma, hanem kifejezetten a mozik és azok üzemeltetői, dolgozói.

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a felfogással, hogy a mozizás nem csak időtöltés. Nem azért ülök be egy filmre, mert két shoppingolás között épp van némi elbaszni való időm, hanem azért, mert érdekel az adott film. Ebből következik, hogy szeretném nyugodtan élvezni, az elejétől a végéig. A filmnek pedig nem akkor van vége, amikor „elkezdenek jönni a betűk”.

A stáblista pont ugyanúgy a film része, mint az előtte lévő két óra, és bármilyen nehezen is megy be a fejekbe, tényleg vannak olyanok, akiket esetleg érdekel. Mert mondjuk olvasom a neveket, hátha találok magyarokat. Vagy úgy megütött a film, hogy kell az a néhány perc, amíg összeszedem magam. Esetleg egyszerűen sóher pöcs vagyok aki a vendégségben kínált száraz pogácsát is hányásig eszi, csak mert ingyen van. A mozinak, mint szolgáltatónak ennyi a lényeg: FIZETTEM ÉRTE, jogom van zavartalanul élvezni a szolgáltatást.

Éppen ezért ne basszátok fel a világítást, ahogy eltűnik a mozgókép, mert úgysem fogok mozdulni, ekkor már „csakazértsem”. Ennek bevilágításnak a minősített esete, amikor a stáblista után ténylegesen van extra jelenet, de a kibaszott lámpák miatt semmit sem látok belőle (megtörtént párszor, legutóbb a Thor volt az áldozat). Az sem érdekel, ha elkezdtek körbetakarítani. Sosem hagyok szemetet magam után – a vásárlóitokat alkotó csürhe 99,9%-ával ellentétben – de ha továbbra is basztattok… Nem, akkor sem fogom a padlóra szórni a maradék pattogatott kukoricát, mert nem disznóólban nevelkedtem. De azért morcos leszek.

Ha egyszer gazdag leszek majd nyitok egy saját mozit, ahol az emberek nyugodtan élvezhetik a filmeket. Addig meg maradnak a morgolódó blogbejegyzések.

briangatwood | December 24th, 2011 at 9:11 am
Általános: braindump | Konkrét:

blabla