Good Luck Chuck (2007)

A kabalapasi

Két szó, amivel mindenképpen megvett volna magának a film, akármilyen is: Jessica Alba. Innentől kezdve lehet bármilyen szar, nem tudok rá haragudni. Tudom, ez így elég felszínes, de vállalom, nekem ő az egyik olyan eyecandy, akivel bármit rámsózhatnak. Szerencsére azért annyira nem rossz a film, mint amennyire lehúzták mások.

Charlie Logant egy félresikerült gyerekkori üvegezés alkalmával megátkozza csókpartnere: a nők, akikkel kapcsolatba kerül, mindig a következő pasijuk mellett találják meg a boldogságot, de soha nem vele. Chuckot persze nem zavarja a dolog, sőt kötelességének érzi, hogy mindenkinek segítsen megtalálni az igazit. Egészen addig, míg nem találkozik Cammel, aki talán számára lehetne az igazi. Igen ám, de ott az átok! Ezért Chuck elkezd mindenféle kibúvót keresni…

Good Luck Chuck

Igen eredeti ez a történet, hiszen még soha nem láttunk olyat, hogy a két főszereplőnek valamilyen akadály(oka)t kell legyőzni a szerelmük beteljesüléséig. Az eredetiséget tovább erősítendő a filmben feltűnik Chuck legjobb barátja (legénykori nevén: sidekick), aki meglepő módon egy alacsony, köpcös, kissé visszataszító és nagyon szexmániás plasztikai sebész. És igen, aki arra tippel, hogy a film végén van egy engem válassz jelenet, majd összeborulás, az most nyert egy hangszórót.

Akkor mégis miért nem húzom le a filmet? A fő ok nem a már említett eyecandység (Jessin kívül is vannak még, illetve az unrated verzióban cicik is), bár hozzá kapcsolódik. Cam karakteréről van szó, ugyanis nagyon bejönnek az ilyen viccesen szerencsétlen, kétbalkezes lányok, hiszen velük aztán biztos nem unalmas az élet. Az meg már csak hab a jéghegy csúcsán, hogy szereplőink néha viszonylag értelmes dialógusokat is kaptak, Chuck és Cam civakodásai például kifejezetten életszerűre és viccesre sikerültek. És még a sidekick is mondott pár jó sort (bár neki végülis pont ez a rendeltetése, csak ugye általában nem jön össze).

Szóval annak ellenére, hogy nem sok eredetiség van a filmben, nekem mégis bejött, végig szórakoztató volt, még nevetni is tudtam rajta (igen, még a stáblista utáni pingvines cuccon is. Tudom, hogy beteg, de attól még vicces, na) ezért is a viszonylag magas pontszám, vagyis a 7/10.

briangatwood | January 30th, 2008 at 10:40 pm
Általános: kritika | Konkrét: , , ,

blabla