Die Hard 2 (1990)

Még drágább az életed!

John McClane-nek nincs szerencséje a karácsonyokkal. Tavaly ott volt a Nakatomi-torony, most meg ez… Egy csapat terrorista ki akarja szabadítani a kiadatás előtt álló Esperanza tábornokot, és ehhez pont azt a repteret szemelték ki, ahol kedvenc rendőrünk becses nejét szállító gép is landolna. Persze ehhez McClane-nek is van hozzáfűznivalója, a terroristák pedig csak hullanak és hullanak…

– You’re the wrong guy at the wrong place at the wrong time.
– Story of my life.

Általános nézet, hogy a folytatások mindig sokkal gyengébbek, de ebben az esetben ez nincs így, szerintem. A Die Harder majdnem hozza (a miértről lentebb) ugyanazt a szintet, mint az elődje. Nincs üresjárat, nincs faszlengetés, csak akció és akció, meg néhány jól elhelyezett beszólás, ahogy azt kell.

Oh man, I can’t fucking believe this. Another basement, another elevator. How can the same thing happen to the same guy twice?

McClane még mindig végtelenül cool, William Sadler pedig egy pillanatra sem lesz nevetséges attól, hogy rezzenéstelen arccal, fegyelmezetten katonáskodik, és ezt azért nem sok színész mondhatja el magáról. Az összképet egyedül a két Lorenzo (Dennis Frantz és Robert Costanzo) rontja le valamelyest, de még így is egy kövér 8/10, vastagon aláhúzva, és megbillogozva a a kőkemény szórakozás cimkével.

briangatwood | June 27th, 2007 at 12:48 am
Általános: kritika | Konkrét: , , , , ,

blabla