Top 11 – Képregényfilmek

Az io9 a múltkor összerakott egy top 10 képregényfilm listát, és ezen felbuzdulva gondoltam én is összeszedem az enyémet, de – shyamalani csavarral – a tizes listának tizenegy szereplője lesz. Az értékelés alapja nem az alapanyaghoz való hűség, hanem egyszerűen annyi, hogy ezek tetszettek a legjobban. Nem szentírás, de ez az igazság és bambi.

10. The Dark Knight (2008)

A logikai bakugrások zavaróak, Bale Batmanként és Bruce Wayne-ként is lelombozóan unalmas, de Heath Ledger miatt a film minden negatívuma megbocsátható: kiszámíthatatlan, kaotikus, őrült Jokere méltó „realizálása” a képregénytörténet legikonikusabb gonosztevőjének.

9. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Az alapanyagul szolgáló képregény – a rajzstílus miatt – sosem jutott el addig, hogy érdekeljen, de az Edgar Wright által rendezett film 2010 egyik legjobbja volt, Michael Cera ellenére is. Videojáték-esztétika és vizuális orgazmus ezerrel.

8. X2 (2003)

Wolverine másodszor is visszatért, és ezúttal is hozta magával Xaviert és a trükkös fiúkat. A tökéletes nyitójelenet Nightcrawlerrel akár fentebb is juttathatta volna a listán, de még mindig túl sok Cyclops volt a filmben (legalább Stormból visszavettek).

7. Kick-Ass (2010)

Nicolas Cage úgy játszik Batmant, hogy közben Batman paródiáját is játssza, plusz Chloe Moretz, mint az ultraerőszakos Hit Girl. Meg egy balfasz, aki szuperhősnek hiszi magát.

6. Watchmen (2009)

Tudom, tudom. Zach Snyder elbaszta, legyilkolta Alan Moore korszakalkotását, meg amúgy is bassza meg egy Snydert egy talicska aprómajom, stb. Az én irányomból nézve a Watchmen teljesen egyben van – egy remek látványvilágú film, még remekebbül kiválogatott zenékkel.

5. Sin City (2005)

Robert Rodriguez mozgó képregénye, ami újra felrakta Mickey Rourke-ot a térképre. Erőszakos és mocskos, ahogy szeretjük.

4. Iron Man (2008)

Robert Downey, Jr. castingolása iskolapéldája annak, amikor valakire ráöntik a szerepet. Tökéletes Iron Man, tökéletes Tony Stark. Majdnem tökéletes film.

3. Captain America: The First Avenger (2011)

A film alatt néha elfoghat minket az érzés, hogy Joe Johnston ezt már megcsinálta egyszer, de mivel a Rocketeer is remek film, nekem nincs ellene kifogásom.

2. Hellboy (2004)

Ron Perlman is Hellboy. Ennyit erről.

1. The Avengers (2012)

A lista első helyezettje friss induló, de rögtön az első helyre ugrott, ahonnan maximum csak a valamikor érkező második rész taszíthatja le. WHEDON. IS. GOD.

+1. Sucker Punch (2011)

A képregényfilm, aminek nincs képregényes alapja. Hamvas lánykák kardokkal-fegyverekkel sárkányokat és pre-náci zombikat írtanak, ennél nem is kell jobb. A soundtrack pedig zseniális.

briangatwood | July 1st, 2012 at 12:30 am
Általános: top 11

blabla