Ingyen Galaktika, mert az jó nekünk

Mi a legjobb dolog, amit az internetnek köszönhetünk? Ha szerinted a Maffia Wars a Facebookon, ne is olvass tovább. Viszont ha az ingyenpornót mondanád, meg is van a válasz. Na nem a pornó része, nem fogom most belinkelni a Sasha Grey-összest, a hangsúly ezúttal az ingyenen van.

Az idősebb olvasók (mármint akik szoktak olvasni) és érdeklődő fiatalok esetleg emlékeznek a megboldogult Galaktika magazinra. A Galaktika mindig is „A” sci-fi magazin volt, megszűnéséig 175 számon keresztül hozta el a világ tudományos-fantasztikus irodalmát az olvasóknak. Ezekhez a számokhoz manapság már marha nehéz hozzájutni, antikváriumokból szerintem kizárt, hogy hiánytalanul begyűjthetőek. Szerencsére a Metropolis Media (az új Galaktika kiadója és a régi jogtulajdonosa) úgy gondolta, hogy ezeket a klasszikus lapszámokat bárki számára elérhetővé teszi, ráadásul ingyen. Egyelőre az első 5 érhető el a Galaktika bolt weboldalán (jobb hasáb, lentebb kell scrollozni), a többi sorsa viszont kérdéses.

Az gondolom nyilvánvaló, hogy az ingyen sincs igazából ingyen, egy-egy kiadvány megjelenése a szerzői és fordítói jogdíjak valamint egyéb költségek után kb. 400 ezer Ft-ra jön ki, ami 175-tel szorozva 70 millióra jön ki. Ehhez pedig támogatókra van szükség, a pénzmagért cserébe pedig hirdetési felület jár a kiadványban, ahogy az alábbi képen el van magyarázva jól (kattra nagyobb). Komolyabb szándék esetén további információ ezen az e-mailen kapható.

Galaktika ajánlat

A végére egy megjegyzés: ez az írás nem reklám, csupán arról van szó, hogy amióta az szeret/nem szeret listám kialakulóban volt, a sci-fi és emiatt a Galaktika mindig előkelő helyen szerepelt rajta, sőt még egy antik Galaktika Baráti Kör tagságit is őrzök valahol (nem saját persze). Régi vágyam, hogy a polcomon tudjam ezt a bizonyos 175 számot, de jelenleg különféle logisztikai problémák miatt még akkor sem lenne ez megoldható, ha amúgy elérhetőek lennének. Ezért is marha jó, hogy Metropolisék elindították ez a projectet, és ezért lenne még jobb, ha minél nagyobb nyilvánosságot kapna, és ezzel nagyobb esélyt a támogatásra. Hát erről van szó.

briangatwood | May 8th, 2010 at 4:44 am
Általános: hírek | Konkrét:

blabla