Új kézben a Warner-filmek

Az már viszonylag régi hír, hogy Fórum Hungary lepattintása után a Warner tulajdonában lévő filmek regionális forgalmazási joga a román illetőségű Pro Video-hoz került, de ezen információn kívül mély kussolás volt minden oldalról. Aztán nemrég végre megtört a jég, és kikerültek az első hivatalos információmorzsák, miszerint

A DVD-k továbbra is szinkronnal jelennek meg, méghozzá a régiós megjelenésekhez igazodó időintervallumokban. A nagyobb slágerekből természetesen BD-változatokra is számíthatunk és az árképzés is marad a régi (a normál DVD-k 2.990-3.190 Ft-os áron kerülnek a boltokba, míg a BD-k 6.990 Ft-ot kóstálnak majd). Az új kiadó a Warner katalógusát sem hagyja érintetlenül: a korábban megjelent sikerek idővel visszatérnek a boltokba és a forgalmazóváltásnak köszönhető két-három hónapos lemaradást is behozzák.

(via dvdextra.hu)

Azóta már az is kiderült, hogy először a Harry Potter és a Félvér Herceg (november 24.) és a Másnaposok (november 25.) jelenik majd meg, előbbi ráadásul négyféle (egy- és kétlemezes dvd, kétlemezes dvd másik borítóval, blu-ray) változatban. Azt mondjuk nem értem, hogy miért kell kétfajta borítós kétlemezes, de mindegy is.

Az egész terjesztőváltást továbbra sem kommentálnám, mert a vonatkozó oldalakon különböző illetékesek és belterjesek már a pozitív-negatív skála teljes spektrumát lefedték, viszont az mindenképpen jó hír, hogy a nagyhangú,”a buzi románok úgysem tesznek rá magyar szinkront” véleményeket hangoztató idióták beszopták, a csendesen kivárók meg picit megkönnyebbülhetnek. És nem, most nem kezdek el arról elmélkedni, hogy az általuk megrendelt szinkronok vajon a legendás Zone-ban, vagy valami normálisabb stúdióban készülnek majd. Várjuk ki a végét.

Egyébként – nem mintha felmerült volna, de azért – megjegyzem, hogy semmi közöm semmiféle kiadóhoz vagy terjesztőhöz, magyar dvd-t sem vettem 2007 óta*, egyszerűen csak érdekelnek a fejlemények.

*köszönhetően a magyar webáruházak lokálpatriotizmusának, aminek köszönhetően külföldről lehetetlen rendelni

briangatwood | October 30th, 2009 at 8:25 am
Általános: hírek

blabla