Mr. Woodcock (2007)

Anyámon a tanárom

Nem akarom nagyon elhúzni ezt a szösszenetet, mert a film nem érdemel túl sok sort, tekintve, hogy rossz. John Farley sikeres iró, jó pár év után tér vissza szülővárosába, hogy átvegyen egy díjat. Hazaérve viszont megtudja, hogy az anyja pont azzal a tornatanárral kavar, aki 13 évvel korábban pokollá tette John életét (és amúgy azóta is minden más gyerekét is). Neki persze ez nem begyere, így elhatározza, hogy valamit tenni kell a szemét Mr. Woodcock ellen…

Seann William Scott és Billy Bob Thornton már elég kellene, hogy legyen egy tűrhető vígjátékhoz, nem? Ha még hozzáteszem, hogy a filmben szerepel Susan Sarandon és Ethan Suplee (Randy Hickey, Earl tesója), akkor pedig főleg bizakodónak kell lennünk, hogy azért valamiféle minimális minőséget és humort kapni fogunk. Sajnos ez a film semmi ilyesmivel nem tud szolgálni. Vannak viszont rossz és lapos poénok, valamint egy erkölcsileg teljesen elbaszott vég.

Persze, biztosan vicces, ha egy vígjátékkal kapcsolatban erkölcsökről beszélek, de majd mindjárt világos lesz. A fő problémám, hogy az ilyen, főszereplő szembenéz a gyerekkori nemezisével típusú alkotásoknak meg kell mutatniuk, hogy a végén a gonosz elnyeri méltó büntetését. Ennek egyszerűen meg kell történnie, másként ezek a filmek nem működnek. Mi látjuk, hogy Mr. Woodcock egy rohadt szemét, aki gyerekeket aláz meg testileg és lelkileg, kosárlabdával ütlegeli őket, tolószékes öregeket lök a vízbe, de az emberek persze nem, inkább csak a főhőst nézik hülyének. Ez ugye szokásos jelenet, nem is lenne vele semmi baj, ha a végén lenne feloldás, mindenki rájönne, hogy mi az igazság, és végül győzne a jó. Na ez itt teljesen kimarad. Főszereplőnk kénytelen tovább szenvedni, és még a romantikus szálban bedobott lányt sem kapja meg. Woodcock ezzel szemben nem bűnhődik, nem is bánja meg, amit tett és tesz, sőt, jutalmul a rohadványságáért megkapja John anyját is. Ezt így nem lehet, nem és nem.

Nem tudom, mi volt ezzel a filmmel a készítők célja, de egész biztos, hogy nem egy nézhető filmet akartak készíteni, ennyire ugyanis nem mehetett mellé. Ha pedig pont így akarták, akkor valami súlyos gond lehet a fejeikben. Mindenképpen szégyen.

briangatwood | July 12th, 2008 at 1:07 am
Általános: kritika | Konkrét: , , ,

blabla