Office Space (1999)

Hivatali patkányok

Azt hiszem, ez a film előkelő helyen áll sok embernél, legalábbis elég sokszor szoktak rá hivatkozni, meg hallottam már párszor kultfilmként is emlegetni, szóval gondoltam végre bepótolom eme hiányosságomat. A pótlás megtörtént, de az már biztos, hogy nálam sem előkelő helyre, sem kultstátuszba nem kerül.

Ennek pedig az az oka, hogy a Hivatali patkányok szerintem egyszerűen kevés. Maga az alapsztori sem túl csavaros, pedig ez az a téma, ahol rengeteg magas labdát lehetett volna lecsapni. Valószínűleg mindenkinek vannak idegesítő munkatársai vagy főnökei, szóval lehetőség lett volna bőven. Kár, hogy nem sikerült élni velük. Sajnos a történetben mozgatott karakterek sem elég extrémek vagy érdekesek ahhoz, hogy tényleg viccesek legyenek. Pedig általában nem szoktam szeretni, ha túlhúzzák a dolgokat, mert egy gyengébb szinésznél könnyen ripacskodásba fordulhat (jelen esetben nem a szinészek voltak gyengék, csak a szerepek), de itt azért nem ártott volna még egy kis kakaót belepakolni.

Igazából nagyon nem akarom lehúzni, mert azt azért nem érdemli, de a túlságosan nagy elismerést sem, amit kapott (vagy csak én hiszem, hogy kapott?), hiszen ahhoz képest eléggé közepes és felejthető darabról van szó. Így marad a jó kis 6/10, amit a hasonszőrű társai is kapni szoktak.

briangatwood | November 28th, 2007 at 12:13 am
Általános: kritika | Konkrét: , ,

blabla