Still flying

Ma négy éve, hogy megjelent az első írás a popcornon, és valahogy helyénvalónak tűnt ilyen hatásvadász módon az évfordulóra időzíteni ezt a költözést, amiről itt most szó van. Az ötlet már régóta megvolt egyébként, először csak saját domain lett volna, de a freeblog utóbbi időkben tapasztalható gyengélkedése* megadta a megfelelő lökést egy drasztikusabb lépéshez.

Tehát a lényeg, hogy mostantól wordpress motorral és saját tárhelyen robog tovább a blog. Jelen állás szerint az összes bejegyzés és komment sikeresen beimportult a helyére, remélhetőleg hiba nélkül. A bejegyzések tartalma (képek, linkek, ilyesmi) és a metaadatok még némi finomhangolásra szorulnak, de reményeim szerint záros határidőn belül minden a helyére kerül. A saját ruha is készülőben van, amint sikerül hibamentesen teleszórni php-vel a dizájnt, felhúzom azt is jól.

Ha esetleg vannak hűséges olvasóim ők tudhatják – a többieknek most mondom –, hogy az évek során jó sokszor volt már reboot: általában néhány havonta elhatároztam, hogy most aztán tényleg komolyan elkezdem tolni a kontentet, de aztán időhiány/lustaság vagy egyéb okok miatt a felbőgésből mindig csak lebőgés lett. Szeretném hinni, hogy ezúttal tényleg másként lesz, de ígéreteket inkább nem teszek, van már bőven tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudtam betartani őket. Majd a jövő ilyenkorra megszülető posztok mennyisége és minősége megmutatja, hogy alakult a dolog.

A végére még egy kis statisztika, csak érdekességként, aztán jöhet a partitájm. A négy év alatt:

– 246 bejegyzés és 464 komment született
– több, mint 244 ezer egyéni látogató járt erre
– a leglátogatottabb napon 2777-en kattintottatok a popcornra

Ezek a számok, amiket meg kell dönteni. Vagy nem.

*nem a leállások, műszaki- vagy egyéb problémák bárhol előfordulhatnak, de a kommunikáció teljes hiánya nagyon antipatikus húzás volt a freeblog staff részéről

briangatwood | December 14th, 2010 at 11:00 am
Általános: motorház

blabla