I’m Reed Fish (2006)

Szívek hullámhosszán

Először gyorsan megfejteném a magyar címet: Szívek, mert szerepel benne az egyik Gilmore girl, és hullámhosszán, mert a főszereplő egy rádióműsort vezet. Igen, szerintem is hülyeség, mert valami romantikus filmet sejtet, pedig igazából nem az, sokkal inkább egy kihagyott lehetőség. Nem mondom, hogy különösebben vártam a filmet, de azért mégis sikerült csalódást okoznia.

Reed Fish egy kisváros rádiójában hírolvasó, műsorvezető, problémamegoldó, aki apja helyét vette át a mikrofon mögött. Ráadásul éppen nősülni készül, de aztán amikor a nyári szünetre hazalátogat az egyetemről a kisvárosból kiemelkedett Jill, kicsit felkavarodnak a dolgok Reed életében…

I'm Reed Fish

Bár az alapötlet egész jó, és a kisvárosok általában remek helyszínt biztosítanak az ilyen önmagunk-keresős indie-filmeknek, de sajnos ebben az esetben nagyon érződik, hogy mind a rendező, mind az író első műve a Reed Fish. Az egész valahogy unalmas, összeszedetlen és következetlen, a közepén lévő valóság-szakadás pedig nem csak zavaró, de teljesen fölösleges is. Azt meg csak bónuszként, hogy ez egy önéletrajzi film, Reed Fish valóban létezik, ráadásul ő a fentebb említett forgatókönyvíró is. És ha már a saját életedet írod meg, illene normálisan csinálni, nem?

Pedig a színészek egyáltalán nem rosszak, kivéve a főszereplő Jay Baruchelt. Szerencsétlennek sajnos egyáltalán nincs meg a kvalitása egy főszerephez, ráadásul állandóan pofákat vág és végig csücsörit, ami egy fél óra után kifejezetten idegesítővé válik. De legalább mellette olyan lánykákat nézhetünk, mint Alexis Bledel és Schuyler Fisk, valamint a mellékszerepekben tiszteletét teszi DJ Qualls, A.J. Cook, Katey Sagal és Shiri Appleby is. És hogy még egy pozitívum megemlítődjön, a zenét egész jók voltak. Nem kiemelkedők azért, de olyan tipikusan indie-s dalok, ráadásul kettőt a Jillt játszó Schuyler Fisk énekelt, akinek a jövőre megjelenő lemeze mindenképp megér majd egy-két hallgatást.

Összefoglalva tehát a Reed Fish sajnos egy nem jól kihasznált lehetőség, nagy jóindulattal 5/10.

briangatwood | November 6th, 2008 at 5:21 pm
Általános: kritika | Konkrét: , , , ,

blabla