Die Hard: With a Vengeance (1995)

Die Hard 3. – Az élet mindig drága

Az első kettő után, de még a negyedik előtt következzen a harmadik Die Hard, amiben az élet mindig drága, és amit ezzel a frappáns kezdőmondattal fel is vezettem. McClane ezúttal szintet lép, már nem csak Holly-t és a toronyházban/repülőn rekedt többieket kell megmentenie, hanem kvázi egész New Yorkot. Azért persze a személyes érintettség most is megvan, a rejtélyes és nagyon akcentusos bombagyáros Simon a kedvenc Johnunkat (kíegészülve Sammy Jacksonnal) hívja játékba, aki éppen baromira másnapos, és még mindig elég rosszul reagál, ha basztatják…

A harmadik rész egy kicsit más, mint az első kettő, egyrészt a kitágult játéktér, másrészt a nem-karácsony és az irgalmas szamaritánus miatt is. De ettől függetlenül ugyanúgy berobban a Die Hard hangulat (amit majd a négyesnél kifejtek), és egyszerűen szórakoztató az egész, élvezet nézni, ahogy McClane a rosszemberekkel „tárgyal”, közben szokás szerint elereszt pár poént, a trikó pedig egyre csak véresebb és véresebb lesz…

– Nils? You can close in now. Nils?
– Attention! Attention! Nils is dead! I repeat, Nils is dead, fuck-head. So’s his pal, and those four guys from the East German All-Stars, your boys at the bank? They’re gonna be a little late.
– John… in the back of the truck you’re driving, there’s $13 billon dollars worth in gold bullion. I wonder would a deal be out of the question?
– Yeah, I got a deal for you. Come out from that rock you’re hiding under, and I’ll drive this truck up your ass.
– How colorful.

A végére pedig az értékelés maradt, és mivel ez a film bármikor és bárhol újranézhető, a pontszám nem meglepő módon 9/10-re jön ki. Akció kategóriában ott a helye a legjobbak dicsőségfalán.

briangatwood | July 5th, 2007 at 9:12 pm
Általános: kritika | Konkrét: , , , , ,

blabla