American Ninja (1985)

Amerikai nindzsa

Akcióklasszikus vagy fostalicska? A kép alatt kiderül.

American Ninja

Sajnos inkább az utóbbi. Mindig rokonszenveztem a b (c, d, zs) kategóriás akciószarokkal, gyerekkoromban a Frank Zagarino-összestől a Matthias Hues-kollekcióig mindent megnéztem, így erről a műremekről is kellemes emlékeim voltak, de sajnos ismét bebizonyosodott, hogy az idő megszépíti a dolgokat. Vannak olyan filmek, amik kiállják az idő próbáját, vannak olyanok, amiket a nosztalgia-hatás fel tud javítani, de ehhez Dudikoff sajnos nagyon kevés.

Igazából a film annál a jelenetnél hasalt el, amikor Joe a legelején elővette a kését, majd valami iszonyú szúrós szemmel nézett rá. Egy ilyen jelenet baromi jó lehetne valami önironikus filmben, ami semmilyen szinten nem veszi magát komolyan, de ez persze nem az a film. Itt ugyanis láthatóan komolyan gondolnak minden egyes ránk szabadított képkocka-borzalmat. Azt pedig sosem fogom megérteni, hogy a 90-es évek előtt készült akciófilmek többségében miért volt kötelező a női főszereplőknek ennyire tehetségtelennek lenniük.

Írnék még róla, hogy mi mindenhez képest béna, és mennyire gyenge a színészi alakítás (lehet ezt így hívni egyáltalán?) és a történet, de nem éri meg a betűt, már így is többet kapott, mint illene. Ez a film szigorúan 1/10, és mivel a kellemes emlékekhez már nem tudok visszatérni, inkább felejtsem el örökre.

briangatwood | May 25th, 2007 at 2:20 am
Általános: kritika | Konkrét: , , , ,

blabla