Nézz filmeket ingyen

Legális és/vagy ingyenes filmnézési lehetőségekkel jelenleg nincs tele a padlás, igy a filmklik.hu próbálkozása mindenképpen elismerésre méltó és támogatandó, még úgy is, hogy technikai oldalról nézve vannak hibái*. Azt viszont nem értem, hogy például miért nem kürtölték tele a filmes blogokat és egyéb helyeket, szerintem evidens lépés lenne az információ minél szélesebb körben való terjesztése. Az pedig külön jó pont, hogy a 20 film tényleg érdemes megnézésre, nem mindenféle szarral próbálkoznak.

* három gépen próbálkoztam, 4M/4M-es net mellett kettőn kb. 10 mp-enként megakad és bufferel (ez akár azért is lehet, mert nem Mo-ról néztem), a harmadikon meg sem jelenik a lejátszó.

Bebizonyítjuk, hogy nem csak a szánk járt: rengeteg szó esett korábban a filmek ingyenes online forgalmazásról, itt az idő hát, hogy valóban ki is próbáljuk. Július 7-ig húsz sikerfilmet teljesen ingyen, valóban egyetlen kattintással nézhettek a filmklik.hu-n.

KATTINTS IDE AZ INGYENES FILMEKÉRT!

Ezeket a filmeket hirdetésekkel látjuk el – ez ugyanis az ára annak, hogy nektek egy fillért se kelljen költenetek. Hangsúlyozva: ezeknek a reklámoknak a mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhattok egy nagyjátékfilm sugárzása közben.

Hangsúlyozzuk: ez egy teszt. Ez idő alatt mindenki megismerheti azt a formát, amelyet a későbbiekben is alkalmazni szeretnénk, és eldöntheti, élnek-e vele. A képlet egyszerű: ha a ti, a közönség igent mondtok azzal, hogy magas nézettséget produkáltok, ezzel meggyőzhetjük a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra.

A húsz film között Oscar- és Cannes-i díjas alkotásokat is találunk, így látható lesz többek között A királynő Helen Mirren, A gépész Christian Bale vagy a Piaf Marion Cotillard főszereplésével, de megnézhetjük Wong Kar-wai Vadító szép napok, Kim Ki-duk Idő, és Park Chan-wook Oldboy című filmjét is.

Technikai tudnivalók: az akcióban részt vevő filmek PC-n és Machintosh számítógépeken, sőt akár mobilböngészőkön, Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt nézhetőek. Mindössze 1-1,5 MB-es valós netsebesség, illetve Flash Player 9-es szükséges. Lényegében, aki a YouTube-on gond nélkül tudja nézni a HQ-s videókat, annak itt sem lesz problémája.

A 20 ingyenesen nézhető filmünk:

Aura (El Aura)
Edukators (The Edukators)
Oldboy (Oldboy)
Elszabott frigy (Ferpect Crime)
C.R.A.Z.Y. (C.R.A.Z.Y)
Sötétkékmajdnemfekete (Dark Blue Almost Black)
Idő (The Time)
Piaf (La vie en rose)
Élj és boldogulj! (To Live and Become)
Vadító szép napok (Days of Being Wilde)
Álmodozók (The Dreamers)
Irina Palm (Irina Palm)
Isten városa (City of God)
2046 (2046)
Bin-jip: Lopakodó lelkek (Bin-jip)
Mr. Vengeance – A bosszú ura (Symphaty for Mr. Vengeance)
Utóirat: szeretlek (P.S.)
Mielőtt az ördög rádtalál (Before the Devil Knows You're Dead)
A gépész (The Machinist)
A királynő (The Queen)

Ha bármi gondotok van a lejátszással, írjatok az filmklik@filmklik.hu címre, ahogy eddig is!

briangatwood | June 21st, 2009 at 8:10 am
Általános: hírek

blabla